dimecres, 7 de maig de 2014

Trobada de la FASPS-PV per a la dinamització i elaboració del seu Pla Estratègic (Manises - Maig 2014)
Una trentena de persones representants de les diferents associacions pertanyents a la Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí han participat en una trobada per planificar les línies estratègiques i accions dels propers anys així com dinamitzar el treball en xarxa. A la trobada va participar el Subdelegat Sahrauí a València.


La trobada ha tingut lloc aquest dissabte 3 de maig al local de la Fundació Moviment Ciutadà a Manises i ha comptat amb la col·laboració del tècnic de la Fundació Horta Sud que ha estat l'encarregat de la dinamització i metodologia del mateix.
FASPS-PV compta amb 17 anys d'història i 21 associacions federades a tot el País Valencià i la seua missió és la de millorar les condicions de vida tant dels refugiats sahrauís com dels residents al Sàhara Occidental ocupat pel Marroc així com promoure i coordinar el treball en xarxa de les seues associacions en campanyes i actuacions conjuntes. Entre els programes que realitza es troben vacances en pau, caravana d'ajuda humanitària, projectes de cooperació, sensibilització, acció política i defensa dels drets humans i formació per a l'enfortiment de les associacions federades.Entre les línies estratègiques a desenvolupar destaquen entre d'altres: incrementar la base social i la participació dels joves en les associacions, reforçar la comunicació i sensibilització respecte al conflicte, millorar els criteris per donar més qualitat al programa de "Vacances en Pau", treballar en xarxa amb altres entitats i moviments socials i enfortir la comissió política i el treball de sensibilització i acció política. Es van valorar positivament les accions realitzades per la FASPS-PV respecte a l'enfortiment de l'estructura de la Federació, la formació de les associacions, la capacitat de resposta de l'entitat i el compromís dels i les voluntàries.


La trobada forma part d'un projecte per dinamitzar el treball en xarxa de solidaritat amb el poble sahrauí subvencionat per la Diputació de València.


Al costat d'aquest projecte i entre les properes accions que la FASPS-PV realitzarà, cal destacar el molt conegut programa d'acolliment "Vacances en Pau" de xiquets i xiquetes sahrauís en famílies valencianes durant els mesos d'estiu i l'exposició "SOLIDÀRIA, Artistes Valencians amb el Sàhara", que tindrà lloc a LA NAU durant el mes de setembre i que estarà destinada a la recaptació de fons per portar l'aigua a horts familiars en els camps de refugiats sahrauís de Tindouf.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada