dimecres, 11 de desembre del 2013

La Unió Europea és responsable de les conseqüències de l'acord de pesca

- Europa es converteix en una vergonyosa aliada del règim marroquí, que reprimeix la població sahrauí.

 Els eurodiputats que van donar suport a l'acord, corresponsables d'una decisió il·legal.

La Coordinadora Estatal d'Associacions Solidàries amb el Sàhara (CEAS-SÀHARA) responsabilitza la Unió Europea de les conseqüències que puga tenir en el procés de resolució del conflicte del Sàhara Occidental l'acord de pesca amb el Marroc aprovat pel Parlament Europeu.

L'acord, en incloure les aigües territorials del Sàhara Occidental, territori no autònom pendent de descolonització sobre el qual el Marroc no té sobirania, converteix la Unió Europea en una vergonyosa aliada del país que reprimeix a la població sahrauí, no respecta els drets humans i saqueja els recursos naturals d'un territori que va envair militarment.

La Unió Europea tanca amb aquest acord futures possibilitats de col·laboració i pesca en un Sàhara Occidental lliure i independent, que acabarà arribant per la indestructible tenacitat del poble sahrauí. Cadascun dels 305 europarlamentaris que han donat suport l'acord, seguint les directrius dels seus respectius partits, com han estat els espanyols del PP i PSOE, excepte honroses excepcions, són corresponsables d'una decisió manifestament il·legal, que vulnera el dret internacional i no té en compte informes dels serveis jurídics del Parlament Europeu que determinen que la UE no pot demanar llicències de pesca per pescar en aigües del Sàhara Occidental, únicament en aigües del Marroc.

Aquests diputats, i al capdavant el ministre d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, que "s'ha felicitat" per un "magnífic acord", tenen des d'ahir en la seua biografia l'haver recolzat a un règim com el marroquí , que massacra contínuament al pacífic poble sahrauí, com va passar ahir a la capital del Sàhara Occidental, on la policia va reprimir brutalment una manifestació, resultant desenes de ferits, entre ells cinc ciutadans espanyols.

Que sàpiguen els "còmplices" del Marroc, que la situació és cada dia més tensa en els territoris ocupats del Sàhara Occidental i augmenta el nombre de sahrauís que ja no veuen una sortida pacífica a aquesta situació d'injustícia i a la inactivitat dels organismes internacionals, per la qual cosa reclamen altres vies per lluitar pel seu legítim dret a decidir el seu futur i defensar les seues riqueses naturals.

Mentrestant, el Marroc rebrà quaranta milions d'euros a l'any per donar permisos d'accés a unes aigües que no li pertanyen.

Madrid, 11 de desembre de 2013.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada