dimarts, 13 de novembre del 2012

Calendari solidari d'APAHU


APAHU llança un calendari solidari protagonitzat per nens sahrauís

Amb un preu simbòlic de 5 euros es pretén recaptar diners per desenvolupar diversos programes de col·laboració i ajuda humanitària. El calendari consta de 17 entranyables imatges amb una vintena de nens i nenes sahrauís com a protagonistes.


NOVEMBRE 2012 - Quan 2012 esgota les seues últimes setmanes, uns pensen en què faran l'any que ve i, per això, tots miren un calendari. Aquest objecte no només indica si el dia de Reis cau en divendres o si el teu aniversari serà cap de setmana, té més cert poder de record. El calendari ens recorda coses i què millor que aprofitar aquesta capacitat per emprar d'una manera solidària. Sota aquesta premissa APAHU (Associació Humanitària de Paiporta) ha editat un calendari per a l'any 2013, que posa a la venda amb un simbòlic preu de 5 euros. La iniciativa solidària busca ingressar fons per desenvolupar diversos programes de col·laboració i ajuda.


Un total de disset fotografies integren el calendari, que compta amb uns protagonistes molt especials. La sessió fotogràfica es va realitzar al voltant del Saler, amb gairebé una vintena de nens i nenes de diferents campaments de refugiats sahrauís, que gaudien del programa 'Vacances en Pau' gràcies al qual viatgen a Espanya, eludeixen el rigor extrem de l'estiu del desert i reben atencions mèdiques, entre d'altres beneficis. Els menors van gaudir d'una jornada especial en què ells eren l'objectiu de les càmeres i van posar amb naturalitat. Les instantànies han estat preses pels fotògrafs valencians Aina Buforn i Maxi Roldán; tots dos han treballat desinteressadament en el projecte així com els diferents patrocinadors que col·laboren amb APAHU. El col·lectiu humanitari de Paiporta espera vendre la totalitat dels 500 exemplars que s'han posat a la venda. L' almanac persegueix el desig que la causa del poble sahrauí estiga present durant tot l'any a través d'ell i les seues fotografies a les llars, en els llocs de treball, col·legis, en oficines públiques i privades... El calendari es transforma en un testimoni de la realitat d'un poble, mirades i somriures de nens sota la epidermis s'amaga un drama polític i humà, un drama que es desenvolupa a només uns centenars de quilòmetres. El calendari es pot adquirir des de ja a la seu APAHU o bé dirigint-se a ells a través del correu electrònic apahupaiporta@hotmail.com.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada