dimecres, 4 de juliol del 2012

Arribada dels xiquets sahrauís a la Safor

Hui, dia 3 de juliol, de matinada, han arribat a la Safor tretze xiquets i xiquetes que passaran l'estiu entre nosaltres.
Un estiu diferent, per a ells i per a les famílies acollidores que han decidit fer de sa casa un camp de solidaritat.

Mentre esperem l'arribada d'un parell de xiquets més, que formen part d'un grup encara no ha pogut ser enviat des dels campaments, durant aquests primers dies de juliol, els xiquets passaran les diferents revisions mèdiques (de medicina general, dentistes, i oftalmològiques) que permetran determinar les possibles carències que pateixen.

Durant la resta de l'estiu visitaran, en grup, algunes de les poblacions on tindran lloc activitats lúdiques i més formals, com ara la visita als ajuntaments, per tal d'agrair la solidaritat que es vehicula, també des dels òrgans del poder local.
Des de l'ACAPS la Safor, volem expressar el nostre agraïment a les famílies acollidores, sense les quals el programa no seria possible. Unes famílies que practiquen el concepte de solidaritat obrint les portes de sa casa a uns xiquets que formen part d'un poble que ha estat ignorat, i està sent ignorat, pels països occidentals, i, sobretot, per la potència colonial, el Regne d'Espanya, que té -segons ho afirma la mateixa ONU- la responsabilitat legal i administrativa del territori del Sàhara Occidental i dels seus habitant.
Mentre un govern del Regne d'Espanya no pose en marxa la solució al conflicte (una solució que la mateixa ONU ha posat damunt de la taula de negociacions -el referèndum d'autodeterminació-) les famílies acollidores, les associacions d'amistat amb el poble sahrauí, com l'ACAPS la Safor, hauran de seguir existint per tal de posar un mínim remei a la situació. Un remei que, dissortadament, no és la solució.


Cal recordar que el programa Vacances en Pau és destinat als xiquets que viuen en els campaments de refugiats sahrauís de Tinduf (Algèria) a causa de l'ocupació militar que va realitzar, a partir de l'any 75, el Regne del Marroc. Una ocupació que malgrat no ser reconeguda, legitimada, per cap estat del món, i que va provocar una guerra amb milers i milers de morts, desapareguts, torturats... continua sent reconeguda (fins i tot ajudada per potències occidentals autoanomenades democràtiques).
Mentre aquesta situació continue, els xiquets sahrauís continuaran necessitant d'aquestes Vacances en Pau que els allunyen de l'horitzó dels campaments de refugiats, almenys temporalment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada