dijous, 21 de juny del 2012

Fotos i manifest del Dia Mundial del Refugiat a València (20/06/2012)


Manifest llegit per la Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià


Avui, 20 de juny, es celebra el Dia Mundial de les Persones Refugiades, per això estem ací, davant del Consolat del Marroc, per a denunciar que després de 37 anys d'una ocupació violenta i per la força del Sàhara Occidental pel Marroc, després de 37 anys de l'abandó d'Espanya, i de 37 anys d'oblit per part de la Comunitat Internacional, tot segueix igual.
200.000 persones sahrauís, homes, dones i xiquets es troben desplaçats, lluny de la seva terra, separats de les seves famílies per el mur de la vergonya de més de 2.500 Km que el Marroc va sembrar de mines i de mort.
El dia a dia d'un refugiat passa llarg, lent i oblidat, però el dia a dia d'un refugiat sahrauí, està, sobretot, marcat per la força que dóna la raó, la justícia i la veritat.
Moltes són les resolucions de NNUU en la que es reconeix el dret del poble sahrauí a decidir el seu futur, per la seva independència, però el Marroc continua ocupant il·legalment el Sàhara Occidental, violant la llibertat i el dret de tot un poble.
El servilisme d'Espanya, la hipocresia de països com França o EUA, i la incompetència dels organismes internacionals, ens porten a tots nosaltres a continuar reclamant, junt amb els nostres amics i amigues sahrauís una resolució justa i pacifica a un conflicte creat i mantingut per les grans potències internacionals.
En un món amb una especial sensibilitat per la protecció dels drets humans, què ocorre amb els drets dels sahrauís?, cap a on es mira quan El Marroc continua cometent les més dures atrocitats contra la població sahrauís, matant, detenint, torturant?, cap a on es mira quan una vegada darrere d'una altra El Marroc impedeix amb e les seves estratagemes i embolics el compliment de la legalitat internacional?.
Cap a més preguntar-nos que paper juga Espanya, potència administradora del territori com a antiga potència colonitzadora del Sàhara?.
Hui, en el Dia Mundial dels Refugiats estem ací per què nosaltres no oblidem els refugiats sahrauís, i sabem i denunciem que aquest estatus de refugiat es manté any rere any com a conseqüència de la prepotència d'un rei com el de Marroc (Mohamed VI) i la incompetència i servilisme de la Comunitat Internacional. Però també el Govern Espanyol, es responsable del patiment del poble sahrauí. (un darrere de l'altre, només han demostrat la seva incompetència i el seu por).
Per això venim ací per a dir alt i clar que només hi ha una veritat, i es: QUE EL SÀHARA ÉS DELS SAHRAUÍS.

SAHARA LLIURE!!!

Per últim, en nom de la Federació, i tots els sahrauís aquí presents vull dedicar unes paraules de record, i de suport a,

-         Les famílies de tots els màrtirs sahrauís, sobre tot, la família de Said Dambar i de Hamdi Etarfaoui.
-         Expressar el nostre suport a Lafkir Kaziza en vaga de fam fins uns dies (avui ha estat al Congres) i dir-li que estem amb ell i amb les seus reivindicacions, per l’alliberament de tots els presos politics sahrauís.
-         Transmetre el nostre suport als companys i companyes de Equipo Media que estan patit el fustigament i la persecució de Marroc amb el únic fi de impedir que mostren al mon, la impunitat amb la que actuen en els TTOO.
-         I un record i un gran desig, per que molt prompte el nostres companys segrestats, quan realitzaven el seu treball com a cooperants al Campaments de refugiats sahrauís: Ainoha, Rosella i Enric, els alliberen i pugen  estar novament amb nosaltres.

Avui els sahrauís se han fet escoltar al Congres dels Diputats a Madrid, i també volem repetir ací, alt i clar, el que allí se ha dit: Prou de acceptar el xantatge de Marroc a canvi de no res! Marroc no pot ser aliat d’Espanya!

FORA MARROC DEL SÀHARA!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada