dilluns, 13 de febrer del 2012

VI Jornades de Solidaritat amb el Poble Sahrauí a Xàtiva i Genovés

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva reprén les activitats de sensibilització i difusió de la problemàtica sahrauí amb la celebració de les sisenes Jornades de Solidaritat amb el Poble Sahrauí. Les jornades serveixen per tal de donar a conéixer la realitat sahrauí, els seus problemes i la situació en la qual viu. Si les Jornades de Solidaritat de l’any passat van estar enfocades als drets humans al Sàhara Occidental, enguany fem “una mirada cap els campaments de refugiats sahrauís”.

Per aquest motiu hem pensat desenvolupar les VI Jornades de Solidaritat amb el Poble Sahrauí entre el 14 de febrer i el 2 de març de 2012, i porten per títol “Una mirada cap els campaments de refugiats sahrauís” i que es realitzaran a Xàtiva i a Genovés. Cal assenyalar que aquestes activitats sempre es fan el més pròxim al 27 de febrer que és el dia de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica (R.A.S.D.).

D’aquesta manera, podrem veure l’exposició fotogràfica col·lectiva “Mirades de la hamada” que ha estat cedida pel col·lectiu Al-Amal de València. L’exposició pretén reflectir, a través de la mirada, l’interior dels personatges. Benito Pajares, Pepe Artero, El Flaco, Héctor Herrería, José Luis García, Pepe Caparrós i Carmina Cuenca són els autors de la mostra; mostra en la qual ha sabut captar, amb els seus objectius, eixes mirades, eixos sentiments i eixos pensaments que transmeten els rostres dels protagonistes de l’exposició. Unes mirades dels rostres dels refugiats sahrauís en els campaments de Tinduf. En aquestos ulls es plasma la cruesa de la situació que durant 37 anys venen suportant els sahrauís. D’especial interés són els rostres dels xiquets i xiquetes sahrauís, els quals són els que en definitiva més sofreixen aquestes condicions extremes.  

Casa de Cultura de Xàtiva
Sala Columnes
Del 14 al 23 de febrer
Dimarts 14 de febrer, a les 19:30 h.
Inauguració de l’Exposició


Auditori Municipal de Genovés
Sala d’Exposicions
Del 24 de febrer al 2 de març
Divendres 24 de febrer, a les 19:30 h.
Inauguració de l’Exposició

Des d’Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva sols ens queda convidar a totes les entitats i ciutadans/es que desitgen conéixer la situació del Sàhara a participar d’aquestes Jornades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada