dilluns, 19 de desembre del 2011

Concentració: Aniversari de la mort de Said Dambar

DIJOUS 22 DE DESEMBRE A LES 19:00 H

CONCENTRACIÓ PEL PRIMER ANIVERSARI DE LA
MORT DE SAID DAMBAR
DAVANT EL CONSOLAT MARROQUÍ A VALÈNCIA


La Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASPS-PV) vol manifestar la seua absoluta indignació i profunda tristesa davant els continus atacs contra la població sahrauí als Territoris Ocupats del Sàhara Occidental. El pròxim 22 de desembre recordarem que fa un any va morir Said Dambar, un jove sahrauí de 26 anys, llicenciat en Economia, resident a la ciutat de l'Aaiun, capital del Sàhara Occidental ocupat pel Marroc. Amb el seu sou de 120 € que rebia pel seu treball a l'ajuntament de la seua ciutat, Said contribuïa a l'economia familiar. Era un xic normal i una de les seues aficions era el futbol. El 22 de desembre del 2010 eixia d'un cibercafé després d'haver-hi presenciat un partit de la competició espanyola, quan dos policies marroquins es van encreuar fatídicament en el seu camí. Poc després el seu cos jeia malferit a l'hospital amb un tir al front. Res es va poder fer per la seua vida. Un any després del seu assassinat, el seu cadàver continua a la morgue l'Aaiun, a l'espera d'una autòpsia exigida per la família i negada una vegada i una altra per les autoritats marroquines.
  
La repressió per part del Regne de Marroc a la població sahrauí dels Territoris Ocupats del Sàhara Occidental és cada vegada més violenta.
  
Per això, volem mostrar la nostra indignació pel silenci i la irresponsabilitat del Govern Espanyol, per la qual cosa demanem que vele pel compliment de la legalitat internacional i pel respecte del DDHH. Exigim que d'una vegada per sempre assumisca la seua responsabilitat com a potència colonitzadora.

Des d'ací reiterem la nostra solidaritat amb Ainhoa, Enric i Rosella. Els tres cooperants segrestats mentres participaven en projectes de suport al poble sahrauí als Campaments de Refugiats de Tinduf i exigim el seu alliberament.


Per tot açò vos convoquem a la concentració que tindrà lloc davant el Consolat Marroquí C/ La Pau 38 el dia 22 de desembre a les 19:00 per a denunciar estos fets.
Per favor doneu la màxima difusió.

NO SIGUEU INDIFERENTS!
Vos esperem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada