divendres, 11 de novembre del 2011


Manifest de la Coordinadora Estatal d’Associacions de Solidaritat (CEAS-Sàhara)

MARXA A MADRID • 12 de novembre de 2011 • 12.00 Hores

DES D’ATOCHA A ÒPERA

JA N'HI HA PROU!

VOTA PER LA INDEPENDÈNCIA DEL SÀHARA OCCIDENTAL
 

L’espurna de la primavera àrab va néixer al campament de Gdeim Izik -desmantellat violentament per les forces d'ocupació marroquines- i està canviant el panorama polític de la tota la regió. L'ONU ha de complir ara amb la seua obligació de fer respectar la legalitat internacional al Sàhara Occidental i resoldre un conflicte existent des de fa ja 36 anys. És una vergonya que l'exèrcit marroquí seguisca ocupant un territori que va envair per la força, negant-se a complir les resolucions aprovades pel Consell de Seguretat i pretenent senzillament annexionar-se el territori.
 
Fa exactament 20 anys es va signar l'alto el foc, posant fi a una guerra de 16 anys amb el Marroc. Als ciutadans/es del Sàhara Occidental se'ls va prometre un referèndum d'autodeterminació que mai s'ha dut a terme. Mentrestant, més de 160.000 sahrauís viuen encara en camps de refugiats al desert algerià i el resta de la població sahrauí pateix els abusos d'una ocupació il•legal que a més espolia la riquesa del seu territori.

L'Estat espanyol, com a potència administradora, té l'obligació jurídica de promoure l'exercici del dret a la lliure determinació del poble sahrauí i no pot romandre impassible davant el que està succeint. Deu dur a terme tot tipus d'iniciatives perquè es complisquen els acords de l'alto el foc, i que finalment es materialitze la lliure determinació de l'última colònia d'Àfrica. Vint anys és molt temps, però encara no és massa tard per aplicar les lleis internacionals i donar una solució pacífica a aquest conflicte. Ha arribat l'hora de permetre que el poble sahrauí decidisca lliurement el seu futur. Entre tots/es tenim l'oportunitat de aconseguir-ho.
 
ARA MÉS QUE MAI

LLIBERTAT I JUSTÍCIA - EVITEM LA GUERRA
Convoquen:
- CEAS-SÁHARA (Coordinadora Estatal de Asociaciones Solidarias con el Sáhara)
- Plataforma Cívica pro Referéndum en el Sáhara

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada