divendres, 28 de novembre de 2014

La Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí (FASPS-PV) elabora el seu Pla Estratègic per als propers anys.Vint persones representants de les diferents associacions pertanyents a la Federació han participat en una trobada per planificar les línies estratègiques i accions dels propers.

La trobada ha tingut lloc al Museu Comarcal "Josep Ferrís" i ha comptat amb la col·laboració del tècnic de la Fundació Horta Sud que ha estat l'encarregat de la dinamització i metodologia del mateix.FASPS-PV compta amb 17 anys d'història i 21 associacions federades a tot el País Valencià i la seua missió és la de millorar les condicions de vida tant dels refugiats sahrauís com dels residents al Sàhara Occidental ocupat pel Marroc així com promoure i coordinar el treball en xarxa de les seues associacions en campanyes i actuacions conjuntes. Entre els programes que realitza es troben vacances en pau, caravana d'ajuda humanitària, projectes de cooperació, sensibilització, acció política i defensa dels drets humans i formació per a l'enfortiment de les associacions federades.

Entre les línies estratègiques a desenvolupar destaquen entre d'altres: reforçar el treball de les associacions en cada un dels municipis, reforçar la comunicació i sensibilització pel que fa al conflicte, millorar els criteris per donar més qualitat al programa de "Vacances en Pau", diversificar les fonts de finançament i treballar en xarxa amb altres entitats i moviments socials. Es van valorar positivament les accions realitzades per la FASPS-PV respecte a l'enfortiment de l'estructura de la Federació, la formació de les associacions, la capacitat de resposta de l'entitat i el compromís dels i les voluntàries.

La trobada forma part d'un projecte per dinamitzar el treball en xarxa de solidaritat amb el poble sahrauí subvencionat per la Diputació de València.

Al costat d'aquest projecte i entre les pròximes accions que la FASPS-PV realitzarà, cal destacar el programa d'acolliment "Vacances en Pau" de nens i nenes sahrauís en famílies valencianes durant els mesos d'estiu.

València, 27 novembre 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada