dimarts, 22 de gener del 2013

Acció Internacional en suport als presos polítics sahrauís" (València, 26-01-2013)

València, 26 de gener de 2013
A les 18 hores.
Concentració a la Plaça de la Verge
Convoca:
Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià



Un grup de 23 sahrauís estan presos a la presó de Salé Rabat (Marroc), només per haver participat en el campament de Gdeim Izik a finals de l'any 2010, i en espera de ser jutjats per un tribunal militar marroquí el 1 febrer 2013.

El campament de Gdeim Izik, a 15 km de la ciutat ocupada de l'Aaiun (capital del Sàhara Occidental), va ser la manifestació pacífica més important de la història de la causa sahrauí, més de 20.000 persones van deixar les seves llars i van muntar un campament a mig del desert. Van enviar un missatge al món que ja no suportaven viure més sota l'ocupació marroquina en les seves pròpies terres del Sàhara Occidental.

Aquest campament va ser desmantellat violentament el 8 de novembre 2010 per la policia i militars marroquins, des d'aquestes dates romanen privats de la seva llibertat, sense cap dret fonamental i vivint en condicions de tortura.


ARA ÉS MOMENT D'ACTUAR.

TOTS SOM PRESOS POLÍTICS SAHRAUÍS.

PER QUÈ SERAN JUTJATS PEL TRIBUNAL MILITAR MARROQUÍ, SI SÓN CIVILS I INNOCENTS?

CONVOQUEM A TOTES LA ORGANITZACIONS, ASSOCIACIONS I SOCIETAT CIVIL, PER FER CONCENTRACIONS EL DIA 26 DE GENER 2013 A DIFERENTS CIUTATS.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada