dimarts, 18 de desembre del 2012

Les Associacons d'Ajuda al Sàhara es molbilitzen per a recollir aliments de primera necessitat.


La Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASPS) i les diferents associacions que la formen han donat inici a la campanya Caravana per la Pau 2013, una de les seues iniciatives de sensibilització més important que s'encarrega de recollir aliments de primera necessitat per enviar-los als campaments de refugiats sahrauís de Tinduf, a Algèria. La campanya es perllongarà fins al mes de febrer.

Com cada any, des del País Valencià s'enviarà un gran carregament d'arròs, oli i sucre, aliments bàsics de gran aportació energètica per a la població sahrauí que es recullen gràcies a l'ajuda de ciutadans anònims. La recollida d'aliments es farà a la porta de supermercats, en les pròpies associacions, però sobretot en centres escolars on, de manera paral·lela, es farà una campanya d'informació i sensibilització perquè els nens i joves coneguen la realitat del poble sahrauí i la responsabilitat d'Espanya en la situació.


La Caravana per la Pau es prolongarà fins al pròxim mes de febrer, que serà quan s'enviei tota la càrrega alimentària aconseguida. L'any passat es van enviar als campaments 45.000 quilos d'aliments que es van distribuir entre una població cada vegada més malmesa. De fet, aquest últim any i segons les dades recollides per la pròpia Federació, han mort ja diversos nens per anèmies, malaltia que s'està cronificant en la població més feble.


"La crisi està passant factura a les retallades d'ajuda humanitària, una crisi que patim tots però que afecta més als que parteixen d'una situació de desavantatge, per això, campanyes com Caravana per la Pau no han de faltar, perquè a més a més, ens ajuden a sensibilitzar sobre el conflicte sahrauí, del qual Espanya és responsable i del qual s'explica tan poc", afirma Lola Claramunt, presidenta de FASPS.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada